efood

Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Tο σημείο G υπάρχει (μάλλον)

Εύρηκα! Συνταξιούχος καθηγητής γυναικολογίας ισχυρίζεται πως βρήκε την ανατομική απόδειξη ύπαρξης του «σημείου G», της μυθικής ερωτογενούς ζώνης η οποία χαρίζει κολπικούς οργασμούς.

 

Πού βρίσκεται το σημείο G

Σε πρόσφατο τεύχος του ιατρικού περιοδικού Journal of Sexual Medicine, ο Dr. Adam Ostrzenski, διευθυντής του Γυναικολογικού Ινστιτούτου στο St. Petersburg της Φλόριντα, περιγράφει ένα σημείο με δομή θύλακα και με διάμετρο περίπου όσο το 1/8 της ίντσας, το οποίο βρίσκεται στο μπροστινό τοίχωμα του κόλπου. Στο συμπέρασμα κατέληξε αφού μελέτησε στρώμα προς στρώμα τη συστάδα ιστών του κολπικού τοιχώματος μιας 83χρονης Πολωνής που είχε πεθάνει 24 ώρες νωρίτερα.
Εφόσον επιβεβαιωθεί με μελλοντικές έρευνες, η ανακάλυψη του Dr. Ostrzenski θα μπορούσε να ρίξει φως στη σεξουαλική λειτουργία της γυναίκας, αλλά και να ανοίξει τον δρόμο σε χειρουργικές επεμβάσεις για τη βελτίωση του σημείου G. Ο ίδιος ανέφερε ότι σύντομα πρόκειται να βρεθεί στην Πολωνία, προκειμένου να συνεχίσει τις ιατρικές έρευνες και να συγκεντρώσει περισσότερα ευρήματα. Πάντως, διευκρινίζει ότι η δομή που εντόπισε, μπορεί να έχει διαφορετική όψη σε νέες γυναίκες και το σχήμα ή η θέση της να διαφέρει από γυναίκα σε γυναίκα.

 

Οι αμφιβολίες

Επιστήμονες που δεν συμμετείχαν στη συγκεκριμένη μελέτη, παραμένουν προβληματισμένοι για τα ευρήματά της, σημειώνοντας ότι αυτό που βρήκε ο Ostrzenski μπορεί να είναι απλώς ένα δίκτυο αγγείων που να σχετίζονται με τη σεξουαλική διέγερση, χωρίς όμως να αποτελούν απαραίτητα το σημείο G. O Dr. Emmanuele Jannini, καθηγητής ενδοκρινολογίας και σεξολογίας του Πανεπιστημίου L’Aquila στην Ιταλία, τονίζει ότι «το σημείο G δεν είναι απλώς ένα σημείο, αλλά κάτι πολύ πιο περίπλοκο. Κάτι υπάρχει στην περιοχή και θα μπορούσαμε να το ονομάζουμε σημείο G. Δεν έχει, όμως, ιδιαίτερη σημασία».
Σύμφωνα με άλλους ειδικούς, στην αναφορά του Ostrzenski δεν υπάρχουν λεπτομέρειες σχετικά με το ιστορικό της 84χρονης, γεγονός που πλήττει την εγκυρότητα των πορισμάτων. Λένε, μάλιστα, πως για να καταλήξει κανείς σε οριστικά συμπεράσματα, θα πρέπει να μελετήσει ζωντανούς ανθρώπους.

Έτσι κι αλλιώς, απολαύστε το σεξ

Σε κάθε περίπτωση, υποστηρίζουν οι ειδικοί, είτε βρεθεί τελικά πού ακριβώς είναι το σημείο G είτε όχι, οι γυναίκες δεν θα πρέπει να ανησυχούν ή να αισθάνονται ανασφάλεια αν δεν μπορούν να βιώσουν κολπικούς οργασμούς. Άλλωστε, η σεξουαλική διέγερση μπορεί να προκληθεί και από την κλειτορίδα.

Πηγή: Healthland.time

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου