efood

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Γιατί κάποιες σχέσεις κρατάνε για πάντα και κάποιες άλλες, όσο κι αν το ζευγάρι προσπαθεί, αποτυγχάνουν;



Γιατί κάποιες σχέσεις κρατάνε για πάντα και κάποιες άλλες, όσο κι αν το ζευγάρι προσπαθεί, αποτυγχάνουν; Δείτε ποια είναι αυτά που, σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες, κάνει τα ζευγάρια να... κολλάνε.

1. Ο ένας από τους δύο είναι πάντα πρόθυμος να κάνει πίσω
Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, οι γάμοι που αντέχουν είναι αυτοί στους οποίους ο ένας από τους δύο, και όχι πάντα το ίδιο άτομo, θα κάνει πίσω ύστερα από έναν τσακωμό ή μία έντονη διαφωνία.
2. Περνούν πιο πολύ χρόνο στον πραγματικό χρόνο παρά στον εικονικό
Το Facebook και τα υπόλοιπα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για πολλά διαζύγια τα τελευταία χρόνια, υποστηρίζουν νέες έρευνες.
3. Εξασκούν και οι δύο το μυαλό τους
Οι έξυπνοι άνθρωποι παραμένουν ερωτευμένοι περισσότερα χρόνια, λέει νέα αμερικανική έρευνα. Ιδιαίτερα αν περνούν χρόνο μαζί παίζοντας επιτραπέζια ή λύνοντας σταυρόλεξα.
4. Υποστηρίζουν τα ατομικά τους δικαιώματα
Σύμφωνα με άλλη έρευνα, οι γυναίκες που θεωρούν τον εαυτό τους φεμινίστριες και που απαιτούν τα δικαιώματά τους, έχουν συνήθως ισχυρότερους δεσμούς με τους συζύγους τους και απολαμβάνουν περισσότερο το σεξ.
5. Γελούν ακόμα ο ένας με τα αστεία του άλλου
Το γέλιο μειώνει τα επίπεδα των ορμονών του άγχους που κάνουν να νιώθουμε άσχημα, να μην θέλουμε να κάνουμε σεξ ή να μην θέλουμε να τα βρούμε με τον άλλον μετά από έναν τσακωμό. Αν, λοιπόν, γελάτε ακόμα μαζί, τότε δεν έχετε λόγους να ανησυχείτε.
6. Η δύναμη του «ναι»
Πόσο συχνά λέτε «ναι» στις προτάσεις του συντρόφου σας; Ψυχολόγοι υποστηρίζουν πως η προθυμία των δύο συντρόφων είναι βασικό στοιχείο που μπορεί να τους κρατήσει μαζί για χρόνια.
7. Υπάρχει ένας ωραίος, αναπαυτικός καναπές στο καθιστικό
Το ξέρατε ότι τα έπιπλα μπορούν να επηρεάσουν τον γάμο σας; Έρευνες του Harvard έδειξαν ότι τα σκληρά, βαριά έπιπλα με τα σκληρά υφάσματα δεν βοηθούν στο να νιώθει το ζευγάρι χαλαρό και ήρεμο στο σπίτι, άρα μπορούν να επηρεάσουν την σχέση.
8. Ισορροπία εργασίας / προσωπικής ζωής
Τα ζευγάρια που έχουν καταφέρει να εξισορροπήσουν τις ώρες που περνούν στο γραφείο με αυτές που περνούν μαζί, έχουν περισσότερες πιθανότητες να αντέξουν στον χρόνο.
9. Χαμογελάτε έντονα στις παιδικές φωτογραφίες;
Έρευνα του Πανεπιστημίου της Indiana έδειξε ότι τα άτομα που στις σχολικές φωτογραφίες γελούν έντονα ή χαμογελούν πλατιά έχουν καλύτερες πιθανότητες για επιτυχημένους γάμους, από τα άτομα που έδειχναν να μην είναι και πολύ γελαστά ως παιδιά.
10. Κοιμούνται καλά το βράδυ
Επιστήμονες λένε πως τα άτομα που κοιμούνται καλά το βράδυ, άρα είναι πιο ξεκούραστα, μπορούν να αντιμετωπίσουν καλύτερα τα μικρά ή μεγάλα προβλήματα της σχέσης τους.
11. Κάνουν σεξ
Ναι, το σεξ από μόνο του μπορεί να κρατήσει μια σχέση για πάντα. Το λένε και οι ειδικοί.
12. Είναι ευγνώμονες
Τα ζευγάρια που κάνουν συχνά μικρές χειρονομίες για να δείξουν την ευγνωμοσύνη τους ο ένας προς τον άλλον, όσα χρόνια κι αν περάσουν, έχουν σίγουρα περισσότερες πιθανότητες να μείνουν μαζί για πάντα.
Πηγή: Netdoctor

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου