efood

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Μαθήματα ανώδυνου τοκετού

Τα περισσότερα τμήματα προγεννητικής αγωγής για τα γνωστά μαθήματα προγεννητικής αγωγής οργανώνονται σε μια σειρά από εβδομαδιαία ή δεκαπενθήμερα μαθήματα τα οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης
Τα περισσότερα τμήματα προγεννητικής αγωγής για τα γνωστά μαθήματα προγεννητικής αγωγής οργανώνονται σε μια σειρά από εβδομαδιαία ή δεκαπενθήμερα μαθήματα τα οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Μιλάμε για το πολύ γνωστό μάθημα Λαμάζ. Είναι πολύ καλή ιδέα να παρακολουθήσετε τουλάχιστον μία σειρά μαθημάτων κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας. Θα παρέχουν σε εσάς και το σύντροφό σας πολλές πληροφορίες και υποστήριξη που θα σας φανεί χρήσιμη κατά τον τοκετό και τη γέννα. Θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε και άλλα ζευγάρια σε παρόμοια κατάσταση και να μοιραστείτε μαζί τους συμβουλές και προβληματισμούς. Η συμμετοχή σας σε μία τάξη προγεννητικής αγωγής θα αυξήσει την αυτοπεποίθησή σας τη σημαντική εκείνη ημέρα του τοκετού.

Διαφορές μεταξύ των τμημάτων

Τι μπορεί να σας προσφέρει ένα καλό τμήμα


Διαφορές μεταξύ των τμημάτων

Ρωτήστε τους φίλους και τη μαία σας σχετικά με τα τμήματα για μαθήματα προγεννητικής αγωγής που υπάρχουν στην περιοχή σας. Δεν είναι όλα ίδια. Κάποια είναι κυρίως διαλέξεις και σας ενημερώνουν ελάχιστα για το τι πρέπει να περιμένετε την ημέρα που θα πάτε στο μαιευτήριο για τον τοκετό. Κάποια άλλα είναι πιο διαδραστικά. Τα τμήματα αυτού του τύπου είναι συνήθως ολιγομελή, με όχι περισσότερα από 10 ζευγάρια. Έτσι διευκολύνεται η πιο προσωπική επαφή κατά την άσκηση των τεχνικών ανακούφισης και δημιουργείται μια πιο οικεία ατμόσφαιρα, μέσα στην οποία μπορείτε να μοιραστείτε συμβουλές και ανησυχίες. Σε μερικά τμήματα για μαθήματα προγεννητικής αγωγής γίνεται ανάλυση των διαθέσιμων επιλογών όσον αφορά στην αναλγησία, κάποιες διαδικασίες όπως είναι η παρακολούθηση του εμβρύου και σχετικά με το μέρος που θα λάβει χώρα ο τοκετός, στο σπίτι ή σε νοσοκομείο. Θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα ερευνητικοί στην αναζήτησή σας. Μην επιλέξετε ένα τμήμα, μόνο και μόνο επειδή υπάρχει στο μαιευτήριό σας ή σε κοντινή απόσταση.

Τι μπορεί να σας προσφέρει ένα καλό τμήμα για μαθήματα ανώδυνου τοκετού

Ακολουθούν κάποια χαρακτηριστικά που θα πρέπει να συγκεντρώνει ένα καλό τμήμα:

Τουλάχιστον 6 ώρες εκπαίδευσης με μαθήματα που απλώνονται χρονικά σε μερικές εβδομάδες.

Έμφαση στην εξάσκηση ικανοτήτων διαχείρισης του πόνου (χαλάρωση, λήψη κατάλληλης θέσης, μασάζ, αναπνοές) για εσάς, και στην υποστήριξη στον τοκετό για το σύντροφό σας.

Ολιγομελές τμήμα, να μην περιλαμβάνει περισσότερα από 10 ή 12 ζευγάρια.

Το πρόγραμμα των μαθημάτων πρέπει να υποστηρίζει τη γέννα ως φυσιολογική και φυσική διαδικασία και να δίνει τη δυνατότητα στα ζευγάρια να κάνουν συνειδητές επιλογές.

Το περιεχόμενο των μαθημάτων να περιλαμβάνει τον τοκετό, τη γέννα, την πρώιμη μεταγεννητική περίοδο (αμέσως μετά τη γέννηση του μωρού), το νεογέννητο, το θηλασμό και την προσαρμογή στο ρόλο του γονιού. Θα πρέπει, επίσης, να περιλαμβάνονται θέματα όπως οι ιατρικές μέθοδοι και επεμβάσεις (όπως η παρακολούθηση του εμβρύου), η χορήγηση φαρμάκων, η αναισθησία, οι δεξιότητες επικοινωνίας και ο υγιής τρόπος ζωής,

Να υπάρχει αρκετός χρόνος για ερωτήσεις και γενικότερη συζήτηση.

πηγή: pampers.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου