efood

Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Η αντρική συνταγή κατά του μωρουδιακού κλάματος



Σπάνια επικροτούνται οι μπαμπάδες για την καλή δουλειά που κάνουν με τη γαλούχηση των μωρών, όμως αν τους παρατηρήσετε, θα διαπιστώσετε ότι έχουν συγκεκριμένα τρικ και έξυπνες μεθόδους να αντιμετωπίζουν «ζόρικες» καταστάσεις, όπως π.χ. ένα μωρό που κλαίει ασταμάτητα.
Νομίζετε πως εσείς ξέρετε καλύτερα; Δείτε 10 αποτελεσματικούς τρόπους που προτείνουν οι μπαμπάδες για να ηρεμήσετε ένα μωρό (αφού του δώσετε πιπίλα).

Νιώστε τον πόνο του

Το να βάλετε το αγαπημένο του cd με απαλές μελωδίες, δεν θα σταματήσει το μωρό από το να πεινάει ή να έχει πονόδοντο. Με άλλα λόγια, βρείτε πρώτα από πού πηγάζει το πρόβλημα και μετά αναζητήστε τρόπους να το αντιμετωπίσετε. Ακούγεται λογικό, όμως πολλές φορές, όταν το κλάμα γίνεται ανυπόφορο, η λογική πάει περίπατο.

Μικρό δακτυλάκι

Αν δεν είστε βέβαιοι για την πηγή του προβλήματος, δοκιμάστε να δώσετε στο μωρό σας να πιπιλίσει το μικρό σας δακτυλάκι (το οποίο εννοείται πως είναι καθαρό). Προσέξτε μόνο να μην γρατζουνίσετε το στόμα του μωρό με το νύχι σας.

Βάλτε ένα ποτό

Όχι για εσάς, αλλά για το μωρό. Δοκιμάστε να του δώσετε λίγο ζεστό γάλα ή λίγο χαμομήλι.

Rock 'n' roll

Τα μωρά λατρεύουν την κίνηση, και ποιος μπορεί να τα κουνήσει καλύτερα αν όχι ο μπαμπάς; Κάποιοι μπαμπάδες βάζουν τα μωρά στο κάθισμα του αυτοκινήτου (το οποίο έχουν αποσυνδέσει από το αυτοκίνητο) και τα κουνάνε ενώ είναι εκεί μέσα, σαν να βρίσκονται σε κούνια.

Χορός και τραγούδι

Κρατήστε το μωρό σας ψηλά στον ώμο σας και τυλίξτε τα χεράκια του γύρω από τον λαιμό σας. Αρχίστε να χορεύετε ήρεμα, να κουνιέστε μπρος πίσω, να κάνετε μικρές σβούρες, και μετά να τραγουδάτε χαμηλόφωνα. Δεν χρειάζεται να λέτε κάποια συγκεκριμένα λόγια – και μόνο το μουρμουρητό σας θα ηρεμήσει το μωρό μετά από λίγο. Χαμηλώστε σταδιακά τον τόνο της φωνής σας και αφήστε το μωρό να κοιμηθεί.

Ο καραγκιόζης

Θυμηθείτε όλες αυτές τις χαζομαρούλες που κάνατε όταν ήσασταν παιδιά: αλλήθωρα μάτια, γλώσσα έξω, πεταχτά αυτιά, αστείες φάτσες. Κάντε τα στο μωρό την ώρα που κλαίει και σύντομα το κλάμα μπορεί να γίνει γέλιο. Ένας μπαμπάς αναφέρει πως όταν κλαίει το μωρό του, τοποθετεί στο κεφάλι του μικρά αντικείμενα και τα αφήνει να πέσουν φωνάζοντας «ωχ! Όχι! Πάλι έπεσαν!». Τότε το μωρό σταματά το κλάμα και κοιτάζει έκθαμβο, μέχρι να αρχίσει μετά από λίγο να γελάει.

Ο (καραγκιόζης) ροκ σταρ

Τοποθετήστε το μωρό -ενώ κλαίει- στο ριλάξ, αρπάξτε κάτι που μοιάζει με μικρόφωνο, βάλτε δυνατά μουσική και αρχίστε να τραγουδάτε και να χορεύετε μπροστά του. Θα του αποσπάσετε την προσοχή από το κλάμα και θα το βάλετε στον ρυθμό. Μετά από λίγο μπορείτε να το πάρετε αγκαλιά και να χορέψετε παρέα.

Φορέστε το

Ο μάρσιπος -ή το sling- συνήθως κάνουν θαύματα με ένα μωρό που κλαίει, γιατί η ζεστασιά που εκπέμπει το σώμα σας, σε συνδυασμό με τη συνεχή σας κίνηση και τους ρυθμικούς παλμούς της καρδιάς σας, μπορούν να το χαλαρώσουν και να το βοηθήσουν να κοιμηθεί.

Δώστε του χρόνο

Μπορεί να ακούγεται άκαρδο, όμως μερικές φορές το να αφήσεις το μωρό να κλάψει μέχρι να κουραστεί και να σταματήσει μόνο του είναι η μοναδική λύση. Αν δεν πονάει κάπου, αν δεν πεινάει, αν δεν είναι βρεγμένο ή κουρασμένο και αν καμία προσπάθειά σας να ηρεμήσει δεν το βοηθά, τότε αφήστε το απλά να κλάψει, τουλάχιστον για όσο αντέχετε.
Πηγή: Babycenter

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου