efood

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Δοκιμάζει ό,τι τρώτε!

Κατά τη διάρκεια της κύησης, το μικρό σας γεύεται τα φαγητά που σας αρέσουν και αντιδρά ανάλογα!
Το μωράκι σας δεν χρειάζεται να γεννηθεί για να αναπτύξει την αίσθηση της γεύσης αλλά και για να αποκτήσει τα αγαπημένα του φαγητά. Γιατί; Επειδή ο γευστικός κάλυκας συνήθως αρχίζει να αναπτύσσεται από την 15η εβδομάδα και ολοκληρώνεται πλήρως περίπου την 30η. Ως εκ τούτου, η γεύση του φαγητού περνάει μέσα από τον πλακούντα στο αμνιακό υγρό και κατόπιν στο μωράκι σας που παίρνει… μυρωδιά απ’ ό,τι τρώτε. Κατά συνέπεια, μέχρι να γεννηθεί το μικρό σας θα έχει δοκιμάσει όλα τα φαγητά που σας αρέσουν – και που φυσικά επιτρέπεται να φάτε- αλλά και θα έχει προλάβει να ενθουσιαστεί με εκείνα που έχουν έντονη γεύση, όπως το κάρυ και το σκόρδο.
Όπως ακριβώς μέσα στην μήτρα έτσι και μέσω του μητρικού γάλακτος το νεογέννητο θα συνεχίζει να δοκιμάζει τις τροφές που επιλέγετε στα γεύματα σας. Πιο συγκεκριμένα, θα υπάρχει η δυνατότητα να «γευτεί» το τελευταίο σας γεύμα καθώς θηλάζει και φυσικά θα προτιμά την αίσθηση της γεύσης των φαγητών που είχε συνηθίσει όσο ήταν στην κοιλιά σας.
Τέλος, το φαγητό που τρώτε μπορεί να έχει διάφορες επιδράσεις στο μωρό σας. Θα συνηθίσει το φαγητό που επιλέγετε πιο συχνά και θα μπορεί με κάποιο τρόπο να αντιδράσει αν δοκιμάσετε κάτι ασυνήθιστο. Το σωματάκι του επίσης θα αντιδρά ανάλογα με την τροφή, όπως και το δικό σας. Αν για παράδειγμα πιείτε ένα φλιτζάνι δυνατού καφέ, οι παλμοί της καρδιάς του θα αυξηθούν, ενώ αν συνδέετε κάποιες γεύσεις με την απόλαυση (π.χ. σοκολάτα) το ίδιο θα κάνει και εκείνο. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο μάλιστα πολύ γιατροί συστήνουν, εάν το παιδάκι σας υποφέρει από κολικούς, να βγάζετε παροδικά από την διατροφή σας τροφές που προξενούν αέρια.
Tip: Τα γλυκά φαγητά και τα παγωμένα ροφήματα μπορούν να κάνουν το μωράκι σας να κινείται στην κοιλιά σας.
πηγή: happyparenting.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου