efood

Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

7 ιδέες για τη διακόσμηση του παιδικού δωματίου

Θέλετε να φτιάξετε ένα παραμυθένιο δωμάτιο για το νέο μέλος της οικογένειας; Ονειρεύεστε κάτι ιδιαίτερο και μοναδικό, όπως το αγγελούδι σας; Αφού καταλήξετε στα βασικά έπιπλα και τις χρωματικές αποχρώσεις των τοίχων και των υφασμάτων, πάρτε μερικές ιδέες που θα δώσουν στο δωμάτιο του μωρού πρωτότυπες διακοσμητικές πινελιές.

Δέντρο με κλουβάκια πουλιών
Παιδικό δωμάτιο

Τι θα χρειαστείτε; Αυτοκόλλητα τοίχου με σχέδιο δέντρου (δείτε εδώ). Ξύλινα κλουβάκια σε διάφορα χρώματα, τα οποία μπορείτε να παραγγείλετε να σας φτιάξει κάποιος ξυλουργός. Για τα φύλλα, μπορείτε να πάρετε υφάσματα ή χαρτόνια σε διάφορα χρώματα και, χρησιμοποιώντας πραγματικά φύλλα ως πατρόν, να τα κόψετε και τα κολλήσετε με ταινίες διπλής όψεως στο δέντρο.

 

Έντονα χρώματα στους τοίχους
Παιδικό δωμάτιο

Αντί για το συνηθισμένο σενάριο με το εχρωμο σχέδιο πάνω στον λευκό τοίχο, το ανάποδο δείχνει πολύ πιο εντυπωσιακό. Τέτοια σχέδια θα βρείτε σε αμέτρητα καταστήματα με αυτοκόλλητα τοίχων, αλλά και στην Carteco.

 

Στη θέση της ντουλάπας
Παιδικό δωμάτιο

Για να πετύχετε το αποτέλεσμα της φωτογράφίας, θα χρειαστεί να αφαιρέσετε την εντοιχισμένη ντουλάπα του δωματίου, να βάψετε τον τοίχο και να τοποθετήσετε εκεί την κούνια του μωρού. Έτσι θα κερδίσετε πολύ χώρο στο δωμάτιο, ενώ για τα ρούχα του μωρού μπορείτε να τοποθετήσετε μία πολύ μικρότερη ντουλάπα με συρτάρια.

 

Αλλάξτε τα πόμολα
Παιδικό δωμάτιο

Μια μικρή αλλαγή που μπορείτε να κάνετε για να δώσετε χρώμα και στιλ στο δωμάτιο, είναι να αλλάξετε τα συμβατικά πόμολα των επίπλων ή των ντουλαπιών με άλλα, πολύ πιο ευφάνταστα. Μεγάλη ποικιλία σε τέτοια πόμολα θα βρείτε στο Etsy.

 


Κλαδιά με λουλούδια
Παιδικό δωμάτιο

Ένα ακόμα όμορφο σχέδιο, για το οποίο επίσης θα χρειαστείτε αυτοκόλλητα τοίχου, είναι το παραπάνω. Η δική σας συμβολή θα είναι να προσθέσετε στα κλαδιά πολύχρωμα, υφασμάτινα λουλούδια, τα οποία θα βρείτε είτε σε καταστήματα με είδη διακόσμησης σπιτιού (π.χ. στο Le Shop) είτε σε καταστήματα με είδη ραπτικής (π.χ. στον Καλυβιώτη)

 

Ταπετσαρία-χάρτης
Παιδικό δωμάτιο

Ένας τεράστιος χάρτης σε έναν τοίχο του παιδικού δωματίου είναι μία εξαιρετική ιδέα για να προσθέσετε χρώμα, φαντασία και… ταξιδιωτική διάθεση. Χάρτες ως ταπετσαρίες ή αυτοκόλλητα θα βρείτε σε διάφορα καταστήματα με αυτοκόλλητα τοίχου, καθώς και εδώ.

 

Έντονα βαμμένο πάτωμα
Παιδικό δωμάτιο

Ξέρετε πως αν το πάτωμα του δωματίου του μωρού είναι ξύλινο μπορείτε να το βάψετε, με ειδική μπογιά, σε ό,τι χρώμα εσείς θέλετε; Απευθυνθείτε είτε στο χρωματοπωλείο της περιοχής σας είτε σε κάποιον έμπειρο «πατωματζή» για περισσότερες συμβουλές και προτάσεις.
Πηγή: Babycenter

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου